Vind jij content schrijven moeilijk? Wel, Digital Leader helpt jou op weg om een succesvolle content leader te worden.
Met deze stappen helpen wij jou in een mum van tijd vooruit. Trek de aandacht van jouw doelgroep, zet aan op converteren, maak content die perfect past bij jou!

Ken je doelgroep

Voordat je begint met het creëren van content, is het belangrijk om je doelgroep goed te begrijpen. Wie zijn ze? Wat zijn hun behoeftes en interesses? Met behulp van dergelijke vragen ontdek je wat jouw doelgroep echt verwacht en kan je een goede basis leggen voor al jouw contentcreatie-inspanningen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Het is verleidelijk om voortdurend nieuwe content te produceren, maar onthoud dat kwaliteit altijd boven kwantiteit staat. Zorg ervoor dat elk stuk content waarde toevoegt en de behoeften van je doelgroep vervult.

Consistentie is the key!

Zorg ervoor dat jouw content geen tegenstrijdigheden bevat. Dit zorgt voor argwaan, waardoor de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid verlaagt. Zorg daarentegen voor een consistente basis aan argumenten en informatie doorheen het gehele blogartikel, stuk tekst of andere content.
Wanneer is er inconsistentie? Wel, wanneer er een onvolledig onderzoek plaatsvindt of wanneer men overhaast schrijft…. Neem dus zeker je tijd om jouw content aandachtig uit te werken.

Tips om consistent te zijn:

 • Voer een grondig onderzoek uit. Ga na of jouw resultaat telkens hetzelfde is, zorg ervoor dat je voldoende de tijd hebt genomen om alle informatie te verzamelen zodat je één groot geheel hebt aan input.

 • Maak gebruik van feitelijke argumenten, gebeurtenissen. Op die manier wordt jouw artikel als betrouwbaar en relevant beschouwd.

 • Schrijf alles in verstaanbare en makkelijke taal, zodat ook niet-deskundigen begrijpen waarover jij spreekt.

 • Maak gebruik van buttons, kleurafwisselingen of bepaalde lettertypes om jouw tekst extra panache te geven. Zorg wel voor een consistente lay-out die niet te druk wordt. Hierdoor zal jouw content aangenamer zijn om te lezen.

 • Last but not least, zorg dat je minstens 2 USP’s (unique selling points) in de tekst zet, zodat je mensen kan activeren tot een actie.

Overtuigend schrijven is het halve werk

Naast consistentie, is overtuiging één van de belangrijkste aspecten bij het maken van content.
Wanneer je overtuigend schrijft, zal je merken dat er meer emoties worden opgeroepen bij jouw lezer. Een beetje menselijkheid zal vertrouwen geven en jouw argumenten versterken.

Wees objectief

Gebruik objectieve taal en presenteer informatie op een eerlijke en evenwichtige manier.
Onpartijdige informatie helpt lezers de gepresenteerde informatie te vertrouwen, omdat subjectieve meningen worden vermeden en de nadruk op feiten en bewijsmateriaal blijft liggen.

Maak gebruik van relevante content

Ga na of jouw content relevant is, hou de actualiteit in de gaten en spring in op belangrijke, indrukwekkende gebeurtenissen. Hoe relevanter jouw content is, hoe groter de kans dat mensen aangetrokken worden om jouw content te lezen en te begrijpen.

SEO-optimaliseer je tekst

Ga op zoek naar trefwoorden. Gebruik zoekwoordanalyses om relevante trefwoorden te vinden en te integreren in je content. Optimaliseer je meta-informatie. Dit verbetert je zichtbaarheid in zoekmachines en trekt organisch verkeer aan.

Wil je testen of jouw website scoort in de zoekresultaten? Maak gebruik van onze handige tool!

Ga na of jouw reeds bestaande content nog correct is.

Controleer de inhoud regelmatig om informatie te identificeren en te vervangen indien het verouderd is. Onnauwkeurige of misleidende gegevens zorgen voor onbetrouwbaarheid, foute conclusies, foute resultaten, en nog veel meer.

Stel jezelf deze vragen:

 • Dateert mijn geschreven content van het afgelopen jaar?

 • Heb ik de actualiteit opgevolgd en geïntegreerd?

 • In hoeverre ben ik zeker dat mijn geschreven informatie correct is?

 • Heb ik meer dan 2 bronnen geraadpleegd die hetzelfde zeggen?

Laat je ondersteunen door AI tools

Tegenwoordig zie je meer en meer verschillende soorten AI tools die zeer behulpzaam zijn in het maken en schrijven van content. Deze tools zijn effectief en efficiënt, maar pas op! Controleer altijd de output en pas deze aan. Ook AI-tools maken fouten en bovendien zijn menselijk geschreven teksten nog altijd de meest attractieve.

Trek de aandacht door visuele elementen

Kies voor visuele elementen zoals:

 • Afbeeldingen

 • Bulletpoints in de teksten

 • Video’s

 • Infographics

 • CTA buttons

Dit kan je boodschap versterken en de betrokkenheid van je publiek vergroten. Gebruik buttons waar je jouw USP (unique selling points) of CTA (Call to actions) in plaatst zodat jouw doelpubliek geactiveerd wordt om een actie te verrichten.

Voeg waarde toe

Bovenal, zorg ervoor dat je content waarde creëert voor jouw doelgroep. Los problemen op, beantwoord vragen en informeer. Waardevolle content zal altijd beter presteren.

Met deze 10 stappen kun je content creëren die de aandacht trekt, betrouwbaar is en resultaten oplevert. Blijf leren en verbeteren, want contentcreatie is een voortdurende reis in de wereld van digitale marketing.

Hulp nodig? Contacteer ons vrijblijvend! 

Group 493

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar meer korte updates rond alles wat met digitale marketing te maken heeft? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

"*" indicates required fields

Jouw e-mailadres

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1