AI here, AI there, AI everywhere. De online marketingwereld werd het afgelopen half jaar overstelpt door Artificiële intelligentie. Alle giganten, waaronder Google, sprongen ook op die boot. Iets wat natuurlijk gevolgen met zich meebrengt voor hoe wij binnenkort gaan ‘googlen’. Google breidt zijn zoekresultaten uit met AI, en doopt de nieuwe zoekmachine tot SGE (Search Generative Experience).

SGE is een eerste stap in het transformeren van de zoekervaring met generatieve AI. Bij het gebruik van SGE zullen mensen opmerken dat hun zoekresultatenpagina vertrouwde webresultaten bevat, maar deze op een nieuwe manier weergegeven worden om hen meer uit een enkele zoekopdracht te laten halen.

Wat zal je met SGE kunnen doen?

  • Stel volledig nieuwe soorten vragen waarvan je nooit dacht dat zoekopdrachten ze kon beantwoorden.
  • Krijg snel een overzicht van een onderwerp, met links naar relevante websites om verder te onderzoeken.
  • Stel vervolgvragen in een nieuwe gespreksmodus. Je kan als het ware in dialoog gaan met de zoekmachine.
  • Genereer creatieve ideeën en concepten rechtstreeks via de zoekopdracht.

Hoe werkt SGE?

Google’s SGE zal proberen om je zo snel mogelijk antwoorden te geven. Bovenaan de zoekresultaten zal je binnenkort een extra kader zien met een antwoord op jouw zoekopdracht. Het werkt net zoals ChatGPT, maar dan binnen de zoekmachine zelf. Het is als het ware een doorontwikkeling op featured snippets of uitgebreide zoekresultaten. Toen je vroeger de vraag stelde: “hoeveel dollar is 450 euro?”, kreeg je helemaal bovenaan ook al meteen jouw antwoord te zien.

SGE brengt dit stukje van Google naar een hoger niveau. De box met antwoorden zal veel uitgebreider zijn en je meteen enkele extra mogelijkheden geven.

Wil je optimaal profiteren van SGE en je online aanwezigheid versterken? Dan ben je bij Digital Leader aan het juiste adres. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1