Adverteren op LinkedIn2023-07-11T10:38:59+02:00

Adverteren op LinkedIn

Ben je een bedrijf met een sterke focus op de B2B-markt? Dan is LinkedIn een ideaal kanaal om meer awareness, engagement en conversies te realiseren. Gebruik LinkedIn ads om de decision-makers en professionals van deze wereld beter te bereiken.

Adverteren LinkedIn
Advertenties LinkedIn

Waarom adverteren op LinkedIn?

Met meer dan 600 miljoen gebruikers wereldwijd is LinkedIn een perfect kanaal om een meer professionele doelgroep aan te spreken. Wil je gericht adverteren naar high-level executives en beslissingnemers? Dan is LinkedIn het go-to platform.

LinkedIn laat toe om te targeten op beroepssector, jobtitel, locatie en veel meer. Verder is het ook mogelijk om recente websitebezoekers en e-mailcontacten uit een database te bereiken door middel van remarketing technieken.

LinkedIn is de broeihaard voor professionals die ambitie hebben en hun bedrijf of carrière verder willen uitbouwen. Vanwege dit professionele karakter worden advertenties op LinkedIn doorgaans serieuzer genomen dan de advertenties op andere social media platformen.

Wat zijn LinkedIn advertenties?2023-07-03T09:58:01+02:00

LinkedIn-advertenties zijn betaalde inhoud die bedrijven op LinkedIn kunnen plaatsen om hun producten, diensten of merk te promoten bij specifieke professionele doelgroepen. Ze kunnen in verschillende formaten voorkomen, zoals tekstadvertenties, gesponsorde inhoud, InMail-advertenties of videoadvertenties.

Wat is het verschil tussen LinkedIn-advertenties en Meta-advertenties?2023-07-03T10:01:09+02:00

Het belangrijkste verschil tussen LinkedIn-advertenties en Meta-advertenties (voorheen Facebook-advertenties) ligt in het platform en het publiek.

  1. Platform: LinkedIn is een professioneel netwerkplatform, terwijl Meta (Facebook en Instagram) meer gericht is op persoonlijke connecties en sociale interacties.
  2. Publiek: LinkedIn heeft een overwegend professioneel publiek, met de mogelijkheid om advertenties te targeten op basis van functietitel, sector, bedrijfsgrootte en meer. Meta heeft een breder en meer gevarieerd publiek en biedt targetingopties op basis van demografie, geografie, interesses, gedrag en meer.
  3. Inhoud: De inhoud van LinkedIn-advertenties is vaak meer gericht op het bedrijfsleven en de carrière, terwijl Meta-advertenties variëren van persoonlijke producten tot diensten en ervaringen.
  4. Kosten: Over het algemeen kunnen LinkedIn-advertenties duurder zijn dan Meta-advertenties, maar dit kan sterk variëren afhankelijk van het specifieke publiek en de doelen van de campagne.

Uiteindelijk zal de keuze tussen LinkedIn en Meta afhangen van het doel van de advertentiecampagne en het beoogde publiek.

Hoe kan ik een LinkedIn-advertentie maken?2023-07-03T10:03:10+02:00

Om een LinkedIn-advertentie te maken, moet je eerst een LinkedIn Campaign Manager-account en een LinkedIn-bedrijfspagina hebben. Vervolgens selecteer je een doel voor je campagne, zoals merkbekendheid, websitebezoeken of leadgeneratie. Daarna bepaal je je doelgroep op basis van criteria zoals locatie, demografie, vaardigheden, functietitel en meer.

Je kiest vervolgens het type advertentie dat je wilt maken. Opties zijn onder andere gesponsorde inhoud, tekstadvertenties, gesponsorde InMail, dynamische advertenties of videocampagnes.

Daarna stel je een budget in voor je campagne, bepaal je een schema en kies je een biedstrategie. Ten slotte maak je je advertentie, plaats je deze en analyseer je de prestaties via de campagnemanager.

Wat is de prijs voor het plaatsen van een advertentie op LinkedIn?2023-07-03T10:09:00+02:00

De kosten van LinkedIn-advertenties kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de doelgroep, de locatie, het type advertentie en de biedstrategie. LinkedIn werkt op een veilingmodel, waarbij je biedt tegen andere adverteerders.

Hoe kan ik de prestaties van mijn LinkedIn-campagnes analyseren en opvolgen?2023-07-03T10:12:50+02:00

Je kunt de prestaties van je LinkedIn-campagnes analyseren en opvolgen met LinkedIn’s Campaign Manager. Deze tool verschaft uitgebreide inzichten en rapporten over de prestaties van je advertenties, inclusief metrics zoals impressies, klikken, de kosten per actie, en de conversieratio. Het houdt ook de demografische gegevens van de mensen die interactie hebben met je advertenties bij, wat kan helpen bij het verder verfijnen van je doelgroep voor toekomstige campagnes.

Bovendien kun je ook A/B-tests uitvoeren met verschillende versies van je advertenties om te zien welke beter presteert, wat je kan helpen bij het optimaliseren van je campagnes. Het is belangrijk om regelmatig je advertentieprestaties te controleren en aanpassingen te maken waar nodig om de effectiviteit van je campagnes te maximaliseren.

Wat is het verschil tussen gesponsorde inhoud en InMail-advertenties?2023-07-03T11:12:14+02:00

Gesponsorde inhoud verschijnt direct in de LinkedIn-feed van de gebruiker, terwijl InMail-advertenties direct in de LinkedIn-inbox van de gebruiker worden afgeleverd als een persoonlijk bericht. Beide formaten hebben hun eigen voordelen, afhankelijk van je campagnedoelen en doelgroep.

Serious business

Zoek je een ervaren partner om je te helpen bij het opzetten van LinkedIn-campagnes?

Scoor op LinkedIn dankzij onze advertising aanpak

Group

LinkedIn ad strategie

De eerste stap in het opzetten van een succesvolle LinkedIn campagne is het opstellen van een doelgerichte strategie of het integreren van LinkedIn in de bestaande strategie. Wij zorgen voor performante advertenties afgestemd op jouw doelen.

aanpak adverteren op linkedin
Group

LinkedIn ads creëren

Vervolgens werken we jouw LinkedIn advertenties uit met wervende copy en de juiste visual, die we eerst aan je voorleggen ter goedkeuring. Nadien plannen we de ads in op weloverwogen momenten om het onderste uit de kan te halen.

aanpak adverteren op linkedin
Group

Monitoring

Onze experts monitoren de lopende campagnes continu. Hierbij houden we rekening met een optimale uitgave van het budget en passen we de campagne aan waar nodig op basis van tussentijdse resultaatanalyse.

aanpak adverteren op linkedin
Group

Optimalisatie

Succesvol adverteren op LinkedIn hangt af van de optimalisaties die doorgevoerd worden. Wij analyseren alle KPI’s en maken data-driven beslissingen om campagnes te optimaliseren.

aanpak adverteren op linkedin
Group

Rapportage

In de maandelijkse rapportages bespreken we samen met de klant alle belangrijke metrics van de campagnes. Op deze manier wordt een grondig overzicht gegeven van de return op je uitgegeven LinkedIn advertentiebudget. We overlopen samen de rapporten zodat zeker duidelijk is hoe jouw campagnes presteren.

aanpak adverteren op linkedin

Zoek je nog iets om te lezen?

Blog

Overweeg je LinkedIn-advertenties voor jouw onderneming?

Laat je gegevens na en we contacteren jou zo snel mogelijk om te bekijken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.

"*" indicates required fields

Naam**
Nieuwsbrief
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

gratis inspiratiesessie digital leader
inspiratiesessie digital leader

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1
Go to Top