Het Coronavirus verspreidt zich enorm snel en wereldwijd loopt het dodental gigantisch op. In België zijn er ondertussen al meer dan 1.000 besmettingen vastgesteld en dit aantal zal de komende dagen nog fors toenemen. Het is nu belangrijker dan ooit om alle maatregelen op te volgen en zo weinig mogelijk met elkaar in contact te komen om verdere besmettingen te voorkomen.

Jammer genoeg brengt dit de nodige problemen met zich mee, ook in de bedrijfswereld. In sommige sectoren worden bedrijven verplicht de deuren sluiten, handelaars kunnen of mogen hun winkel niet meer openen en heel wat werknemers dienen van thuis uit te werken.

de impact van het coronavirus op de bedrijfswereld

Teleworking

Waar het voor sommigen reeds een gewoonte was, wordt thuiswerken nu voor vele sectoren een verplichting. Voor veel bedrijven biedt teleworking een reddingsboei omdat ze op deze manier toch operationeel kunnen blijven.

Zowel de interne als externe communicatie van bedrijven kan worden opgevangen met behulp van allerlei internetoplossingen. Bedrijfstelefoons kunnen worden doorgeschakeld via een mobiele applicatie, documenten kunnen online gedeeld worden en ook meetings kunnen online mogelijk gemaakt worden via Skype of andere toepassingen.

Bij Digital Leader is het niet anders en ook wij volgen de maatregelen op. Dit wilt uiteraard niet zeggen dat we niet bereikbaar zijn, integendeel. Alle medewerkers zijn zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar en ook meetings kunnen ongestoord doorgaan, zij het virtueel.
Uiteraard is teleworking niet voor alle sectoren mogelijk en blijven sommige bedrijven zoals supermarkten, apothekers en ziekenhuizen steeds bereikbaar voor publiek.

Digitaal belangrijker dan ooit

Aangezien er meer van thuis wordt gewerkt en vele bedrijven de deuren tijdelijk moeten sluiten voor publiek, wordt digitale opvolgingbelangrijker dan ooit. Iedereen is digitaal veel meer aanwezig en dit kan een invloed hebben voor uw bedrijf. Waar restaurants de klappen opvangen door over te schakelen op “take away”, kunnen ook andere bedrijven overschakelen op digitaal. Een fysieke winkel kan worden omgezet in een webshop of hij kan producten gaan verkopen via sociale media.

Zoals we weten is transparantie een van de belangrijkste kenmerken waar de consument vandaag de dag naar zoekt in een merk. Als het gaat om coronavirus, zal het proactief aanpakken van frustraties en angsten van klanten (bijv. vertragingen in de levering, producten die niet op voorraad zijn, of zelfs simpelweg de mogelijkheid om aan bepaalde producten te raken), de reputatie van jouw merk ondersteunen en de loyaliteit van jouw klanten aanmoedigen. Iets wat in deze tijden zeker niet onbelangrijk is.

impact coronavirus op bedrijfswereld

“Door de coronacrisis beseffen velen dat een solide online aanwezigheid cruciaal is om hun bedrijf te laten groeien

Stef – Social media expert

De impact op onze economie

De economie zal onvermijdelijk wereldwijd zware klappen krijgen, dat is ondertussen helaas duidelijk. In tijde van crisis is het belangrijk zo goed mogelijk operationeel te blijven als bedrijf. Voor sommige sectoren werd dit helaas onmogelijk gemaakt uit overmacht.
De beurzen zijn gigantisch aan het dalen en de economische recessie wordt een feit. De aandelen van bedrijven in de Bel20 dalen tot meer dan 10%. Veel bedrijven zullen problemen ondervinden maar de horeca krijgt toch de grootste klap. Verplicht drie weken de deuren sluiten en dit voor een belangrijke sector is ons land. Ongetwijfeld brengt het Coronavirus een periode van tijdelijke werkloosheid en grote verliezen met zich mee.

Welke andere stappen kan je als bedrijf nemen om te gedijen tijdens de COVID-19-pandemie?

Wanneer je toch genoodzaakt bent de deuren te sluiten, kan je steeds kijken hoe je bedrijf digitaal verder kan groeien en welke oplossingen de digitalisering jou kan bieden. Aangezien heel wat mensen thuis vertoeven, bereikt ook de online activiteit in ons land een enorme piek. Sociale media, YouTube en nieuwswebsites lokken nu een pak meer bezoekers per dag dan in normale omstandigheden.


Misschien toch de ideale manier om jouw klanten via die weg te laten weten dat je hen nog zo goed als mogelijk zal bedienen, of dat je een andere oplossing zal voorzien. Voor klanten kan het namelijk een hele
geruststelling zijn, wanneer ze merken dat je actief bezig bent en proactief oplossingen zoekt als bedrijf.

Ook Digital Leader denkt proactief, en businessgericht met zijn klanten mee. We zorgen voor de juiste adviezen zodat onze klanten toch actief kunnen blijven en passen de volledige digitale strategie aan, indien nodig.

Meer informatie over het Coronavirus?

Indien je meer concrete informatie wilt over het Coronavirus, regelgevingen of steunmaatregelen raden we aan gebruik te maken van overheidswebsites voor de meest accurate en actuele informatie.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1