SEO of Search Engine Optimization is een zeer belangrijk onderdeel van jouw marketingstrategie. Aan de hand van enkele handige tools kan je zelf aan de slag om jouw website SEO gewijs te optimaliseren. Onze SEO expert Jony lijstte zijn top 9 SEO tools op en legt jou graag uit hoe je deze tools kan inzetten in jouw marketing strategie

1. Google Search Console

Google Search Console is een gratis tool dat jou helpt te begrijpen waar en wanneer jouw website in de zoekresultaten verschijnt. Google Search Console ondersteunt jou bij het monitoren, onderhouden en oplossen van mogelijke problemen om zo de vindbaarheid van jouw website te verhogen.

Het is niet nodig om een account te hebben op Google Search Console om in de zoekresultaten te verschijnen, maar toch raden we dit wel aan. Op die manier krijg je een duidelijk overzicht van wat er beter kan en hoe je jouw website kan optimaliseren.

2. Google Analytics

Op plaats twee komt er nog een tool van Google, Google analytics. Dit platform is gratis en kan gebruikt worden om alle activiteiten op je website zichtbaar te maken. Je krijgt inzichten over hoe bezoekers op je website terechtkomen en welke acties ze op jouw website uitvoeren. Aan de hand van de verkregen informatie en analyses kan je jouw website optimaliseren en verhoog je jouw vindbaarheid opnieuw.

3. SE Ranking

Daarnaast is SE Ranking ook een zeer handige tool om een grondige analyse van jouw website te doen en je vindbaarheid op Google in kaart te brengen. Zo krijg je er een duidelijk overzicht van hoe goed je website scoort op je gebruikte zoekwoorden, kan je bekijken hoe de concurrentie het doet en maakt deze tool een grondige SEO audit van jouw website.

4. Keywordsurfer

In vergelijking met de eerste drie tools werkt Keywordsurfer op een andere manier. Dit is een gratis chrome extensie waarmee je zoekvolumes, CPC & keyword suggesties onmiddellijk te zien krijgt bij je zoekresultaten.

5. Redirect path

Ook de volgende tool is een chrome extensie, maar met een andere functie dan Keywordsurfer. Redirect patch is een gratis tool die jou alle error codes & redirects van een website in kaart brengt. Op die manier krijg alle potentiële problemen op een rijtje en kan je hier vlotter op inspelen.

6. Google Business profile

Ook Google Business profile behoort tot onze top 9 van handige SEO tools. Dit is een gratis platform waarmee je jouw lokale SEO een boost kan geven. Wanneer je jouw bedrijf aanmeldt op Google My Business heb je meer kans dat je bedrijf duidelijk zichtbaar wordt in de zoekresultaten en lokaal getoond wordt in Google Maps. De enige voorwaarde voor je Google account is dat je bedrijf een fysieke locatie nodig heeft. Een bedrijf dat volledig online werkt, kan hier geen gebruik van maken.

SEO Tools

7. Google Ads Keyword Planner

Nog een tool van Google in onze top tien. Deze keer een handige tool om te zien hoe bepaalde zoekwoorden presteren. Op die manier kan je jouw webpagina’s optimaliseren zodat deze beter scoren en hoger getoond worden in de zoekresultaten.

8. GT Metrix

Deze gratis tool is gemaakt voor wordpress websites. GT Metrix geeft je aan hoe het gesteld is met de laadsnelheid van je website en geeft onmiddellijk duidelijke verbeterpunten voor je website mee. Op die manier kan je de laadsnelheid van je website optimaliseren en zal Google jou hier zeker voor belonen.

9. Chrome Devtools

Als laatste tool zetten we graag Chrome Devtools in de kijker. Deze verzameling tools is bedoeld voor webontwikkelaars en is automatisch beschikbaar in je Google Chrome-browser. De tool laat jou toe om alle website elementen te inspecteren en spoort eventuele problemen snel op.

Voila, dat waren de 9 tools die volgens onze SEO expert onmisbaar zijn om jouw website te optimaliseren. Wil je hier nog meer over weten of heb je hulp nodig om je website verder te optimaliseren? Onze experten staan steeds klaar om jou te helpen.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1