Bij het organiseren van lezingen, bijeenkomsten, workshops of andere evenementen komt heel wat kijken. Zo moet je rekening houden met locatie, budget, logistiek, catering en nog zoveel meer. Voor veel bedrijven is dit geen evidentie, waardoor ze op zoek gaan naar alternatieve manieren om hun doelgroep te bereiken.
Een webinar is dé tool bij uitstek om dit probleem op te lossen. Aan de hand van een online presentatie breng je op een interactieve manier kennis bij aan je doelgroep. Daarnaast ben je ook onafhankelijk van locatie en andere voorzieningen, waardoor je kostenefficiënt te werk kan gaan.
Webinars zijn vandaag dan ook alomtegenwoordig. Je hoeft maar eventjes door je Facebook of LinkedIn feed te scrollen en je komt er ongetwijfeld wel eentje tegen waarop je je kan inschrijven. Overweeg jij ook om een webinar te organiseren of heb je er al eentje gepland? Lees dan zeker verder en ontdek in dit blogbericht enkele tips en adviezen rond het opzetten van een webinar.
De voordelen van webinars
Een goed webinar geven, doe je zo…
Om ervoor te zorgen dat de kijkers en vaak potentiële klanten het webinar niet vroegtijdig verlaten, mag een boeiende presentatie niet ontbreken. Een webinar duurt al gauw een half uur, waardoor het constant in beeld brengen van de presentator kan zorgen voor een vrij eentonige presentatie.
In eerste instantie is een presentatie dus niet alleen een goede houvast, maar ook een extra verduidelijking tijdens het luisteren. Let daarbij wel op dat je niet té veel tekst, cijfers of andere gegevens opneemt in de slides waardoor de aandacht van de kijkers opnieuw afwijkt van jouw verhaal. Als presentator kan je de kijkers entertainen door te presenteren met voldoende enthousiasme, intonatie en kennis van zaken. Tot slot treed je ook best in conversatie met je publiek door af en toe een vraag te stellen of aan het einde van de presentatie te reageren in het chatvenster.
Webinars als voet tussen de deur
Tijdens een webinar breng je de deelnemers iets bij, bied je nieuwe inzichten en geef je een gezicht aan je bedrijf, waardoor het vertrouwen in jouw merk toeneemt. Je laat deelnemers hierdoor op een meer persoonlijke manier kennis met je maken. Zo heb je zonder jezelf op te dringen, een voet tussen de deur om jouw producten of diensten aan te bieden.