Google Data Studio: visualiseer data in een interactief dashboard

Data verzamelen wint steeds meer aan belang en zeker binnen de online marketing sector. Het is essentieel om te weten wat al dan niet werkt en wat je campagnes exact opbrengen. Dit is precies waar Google Data Studio jou mee kan helpen. In plaats van je data op verschillende kanalen te analyseren, kan je jouw data bundelen in een gebruiksvriendelijk dashboard. Zo krijg je alle data in een oogopslag te zien en kan je sneller conclusies trekken. Onze data-expert Andries gaat dieper in op de functies en mogelijkheden.

Visualiseren van gegevens

Deze gratis tool van Google tovert je gegevens om in gepersonaliseerde en informatieve dashboards die je eenvoudig kan interpreteren en delen met collega’s of klanten. Zo kan je jouw gegevens visualiseren aan de hand van diagrammen, kaarten, tabellen, etc. Bovendien kan je via verschillende filters interactief omgaan met je gegevens en ervoor zorgen dat iedereen vlot zijn eigen data kan bekijken.

In het dashboard kan je niet alleen de data op een gepersonaliseerde manier visualiseren, je kan ook het dashboard opmaken in de huisstijl van je bedrijf.

Blog Google data studio rapporteren dashboard

Koppelen van gegevens

Google Data Studio laat jou toe om gegevens van verschillende platformen op een locatie samen te brengen en gegevens met elkaar te linken. Je kan hier databases koppelen zoals:

Op die manier krijg je in één oogopslag te zien wie je bereikt hebt met je campagne, hoeveel  conversies je hebt behaald en zoveel meer. Al deze info wordt samengebracht in een handig dashboard, waardoor je snelle en slimme beslissingen kan nemen om je campagnes te nog beter te laten presteren.

Delen van gegevens

Tot slot kan je via Google Data Studio eenvoudig gegevens delen met je klanten of je interne marketing team. De tool geeft jou de kans om samen met je collega’s bijvoorbeeld te werken aan het dashboard en maandelijkse of jaarlijks te rapporteren.

Overtuigd dat Google Data Studio een meerwaarde kan zijn in jouw bedrijf? Wij helpen jou graag met de opzet van jouw persoonlijk dashboard.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1