Een social media strategie om het warm van te krijgen

Als contentpartner van Vaillant, een leider in verwarmingstechnologieën, heeft Digital Leader een strategische social media aanpak ontwikkeld die organische en betaalde content combineert. Hierdoor schittert Vaillant op platformen als Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest en TikTok. Door elk kanaal een uniek deel van het Vaillant-verhaal te laten vertellen, zorgen we voor een doordachte online strategie. Daarnaast creëren we ook professioneel foto- en videomateriaal die Vaillant’s aanwezigheid online versterkt.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

Contentcreatie voor social media

Organische posts

Onze organische strategie voor Vaillant is gericht op het bouwen van een sterke band met zowel eindgebruikers (B2C) als installateurs (B2B). Voor de B2B-doelgroep hebben we de Vaillant Vedette-groep gelanceerd, een besloten Facebook-community van 149 installateurs. Dit platform biedt niet alleen directe updates, maar faciliteert ook technische discussies, waarmee we installateurs nauw betrekken bij het merk.

In het B2C-segment hebben we in 2023 meer dan 1.500 nieuwe volgers aangetrokken op de Meta-platformen (Facebook & Instagram) door een mix van laagdrempelige en merkgerichte content. Deze posts variëren van actuele topics tot producthighlights, allemaal ontworpen om de merkbekendheid te vergroten en interactie te stimuleren om een online community op te bouwen.

Op LinkedIn focussen we eveneens op engagement, met content zoals testimonials van medewerkers en installateurs of content rond hun aanwezigheid op beurzen en evenementen.

organische content Vaillant

Naast Meta en LinkedIn, verkennen we met Vaillant ook Pinterest en TikTok. Op Pinterest benadrukken we hoe je de Vaillant-producten esthetisch kan integreren in zowel het interieur als de buitenkant van je woning. TikTok wordt gebruikt voor brand awareness, waarbij we Vaillant speels presenteren, vaak via trending content.

advertentie Vaillant

Betalende advertenties

Onze betaalde contentstrategie richt zich enerzijds op leadgeneratie, door het promoten van de configurator op de website en het downloaden van het V-book. Op amper twee maanden tijd haalden we indrukwekkende resultaten, zoals 360 V-book downloads en 55 kwalitatieve aanvragen via de configurator.

Daarnaast zetten we via betalende advertenties ook in op merkbekendheid, waarbij we de Vaillant-warmtepompen, gasketels en slimme thermostaten in de kijker zetten.

Foto- en videoshoots

Als contentpartner van Vaillant gaan we een stap verder door ook professioneel foto- en videomateriaal te voorzien die hun online communicatie ondersteunt. Dit varieert van een fotoshoot tijdens de onboardingdag, waarbij nieuwe werknemers en installateurs worden verwelkomd, tot de productie van twee video’s tijdens Install Day 2023. Vaillant was als toonaangevende exposant aanwezig tijdens deze belangrijke vakbeurs in de installatiesector. Tijdens Install Day creëerden we een sfeervolle aftermovie en legden we de lancering van de nieuwe ecoTEC plus gasketel vast op beeld. Daarnaast produceerden we een tv-spot die de vernieuwde “Vaillant Hare” mascotte promoot, uitgezonden op zowel tv-kanalen tijdens primetime als op online streamingdiensten, om zo de merkbekendheid aanzienlijk te verhogen.

Tv-spot

Productlancering ecoTEC plus

Install Day 2023

Conclusie

Ben je net zoals Vaillant op zoek naar een contentpartner? Of het nu gaat om het versterken van je merk, het genereren van leads of het optimaliseren van je online aanwezigheid, wij staan klaar om je te begeleiden. Vraag je gratis inspiratiesessie aan en laat ons je voorzien van inzichten die specifiek zijn afgestemd op jouw unieke uitdagingen en doelen.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1