Als toonaangevend online marketingbureau gespecialiseerd in performance marketing, begrijpen we het belang van een effectieve landingspagina bij het genereren van leads en het converteren van bezoekers naar klanten. Een goed ontworpen landingspagina is een sleutelcomponent van elke succesvolle online marketingstrategie om het maximale te halen uit je marketinginspanningen.

Inleiding

We concentreren ons op drie kerngebieden: bezoekers aantrekken (via marketingcampagnes), de interesse van bezoekers prikkelen (via webdesign en UX/UI) en last but not least: je bezoekers laten converteren (via CRO). Door deze tips te volgen en toe te passen, kun je de prestaties van je landingspagina’s aanzienlijk verbeteren en een aanzienlijke groei in je online marketingresultaten realiseren. Laten we direct duiken in de essentiële stappen om een landingspagina te maken die bezoekers aantrekt, indruk maakt en conversies stimuleert. Als je online marketingstrategie geen SEO of SEA omvat, kun je stap 1 gerust overslaan.

Haal meer uit je Google Ads budget

3 stappen voor de perfecte landingspagina

Stap 1: Bezoekers aantrekken

Het eerste doel is om bezoekers op je pagina te krijgen. Dit kan via verschillende kanalen zoals sociale media, e-mailmarketing, en natuurlijk, SEO en SEA. Om je landingspagina beter in de Google-rankings te laten scoren, geven we je graag enkele SEO-tips mee. Zoals je waarschijnlijk weet, versterken SEO en SEA elkaar. Het is een strategie om je merk in de kijker te zetten op het moment dat een potentiële klant naar je product of dienst zoekt.

 • Gebruik relevante zoekwoorden in de paginatitel, metabeschrijving en koppen. Je kan hier voorafgaand een zoekwoordenanalyse maken om te bekijken welke veelgezochte keywords het dichtste bij jouw pagina aanleunen.

 • Zorg voor een URL-structuur dat het meest relevante zoekwoord bevat en vermijd lange en complexe URL-structuren.

 • Optimaliseer de laadsnelheid van de pagina en van je beeldmateriaal. Zoekmachines zoals Google zijn hier gevoelig voor.

 • Zorg voor boeiende content om je bezoeker lang op de pagina te houden om de “dwell time” te maximaliseren. Voeg in je copywriting ook enkele relevante zoekwoorden toe.

 • Voeg alt-tags toe aan jouw afbeeldingen en integreer hier ook de relevante zoekwoorden.

 • Maak gebruik van interne en externe links om de autoriteit van je pagina te vergroten.

 • Let ook op de technische seo-aspecten van je pagina en van je website.

 • Gebruik gestructureerde gegevens (zoals rich snippets) / structured data om extra informatie in de zoekresultaten weer te geven.

Hoor je het donderen in Keulen en heb je bijkomende SEO of SEA vragen? Onze experts staan je graag bij! Bijkomende mogelijkheden bij Digital Leader zijn een audit om je doelgericht te duiden op verbeteringen, of je kan het werk ook gewoonweg aan onze experts overlaten om je pagina in no-time te laten ranken in Google.

Stap 2: De interesse van bezoekers prikkelen

Webdesign, gebruikerservaring (UX) en een aantrekkelijk gebruikersinterface (UI) spelen een cruciale rol bij het converteren van bezoekers op je landingspagina. Het moet aangenaam zijn om op je landingspagina, website of webshop te surfen. Hier zijn enkele ontwerpaanbevelingen:

 • Vermijd zoveel mogelijk onaangename verrassingen: pop-ups, video’s die vanzelf en met geluid afspelen, automatische downloads, verspringen van de lay-out,…

 • Zorg voor een overzichtelijke en intuïtieve lay-out met een duidelijke hiërarchie van inhoud.

 • Gebruik witruimte om de pagina ademruimte te geven en de leesbaarheid te verbeteren.

 • Kies een aantrekkelijk kleurenpalet dat past bij je huisstijl en de gewenste emoties oproept.

 • Verhoog de leesbaarheid van je content: gebruik opsommingstekens, vetgedrukte woorden, knoppen, krachtige copywriting, quote van een werknemer of een review van een klant, referenties of realisaties, USP’s, statistieken,… . Dit helpt gebruikers om snel de informatie te vinden die ze zoeken.

 • Wissel je content af met banners in verschillende kleuren, professioneel beeldmateriaal, call-to-actions,… Zorg ervoor dat de visuele elementen relevant zijn voor de inhoud en de boodschap van de pagina ondersteunen.

 • Optimaliseer de pagina voor responsief design. Test deze ook met verschillende devices om zeker te zijn dat je landingspagina op alle apparaten goed doorkomt.

 • Zorg ervoor dat niet alleen je pagina UX/UI geoptimaliseerd is, maar ook je navigatie en de rest van jouw website.

Ontdek onze blog ‘7 tips om jouw website gebruiksvriendelijk te maken’, waar we dieper ingaan op de bovenstaande zaken. Merk je dat je pagina veel bezoekers krijgt, maar dat deze snel vertrekken? Dan is het aangeraden om advies te vragen aan onze experts zodat wij jouw doelgerichte optimalisaties aanreiken voor jouw website of webshop. Wil je graag een nieuw webdesign laten maken? Neem dan zeker dit artikel eens door: ‘Waar moet je op letten bij de creatie van een sterk webdesign?‘ of vraag advies op maat aan de experts van Digital Leader.

Stap 3: Bezoekers laten converteren

Om bezoekers om te zetten in leads, is het van cruciaal belang om de Click-Through Rate (CTR) te verhogen en conversies te optimaliseren (= CRO). Door laagdrempelige formulieren, duidelijke call-to-action knoppen en diverse contactopties toe te voegen, moedig je bezoekers aan om actie te ondernemen.

 • Win het vertrouwen van de bezoeker. Contactgegevens op de website zijn daarom een must, zodat bezoekers weten dat ze in geval van problemen direct contact kunnen opnemen. Communiceer daarnaast duidelijk de voordelen van je product of dienst op je pagina. Voeg ook trust signals toe: plaats vertrouwenselementen op je pagina, zoals keurmerken, klantbeoordelingen, certificeringen of garanties. Deze signalen versterken het vertrouwen van bezoekers en verminderen eventuele twijfels die ze kunnen hebben. Onderschat het belang van professioneel beeldmateriaal niet om de kwaliteit van je diensten of producten te weerspiegelen.

 • Werk niet alleen naar macroconversies toe, maar ook naar microconversies: Contactformulieren, offerteformulieren, budgetteringstools, vergelijkingstools, nieuwsbriefinschrijvingen, verlanglijstjes, een aanklikbaar telefoonnummer of e-mailadres, een live-chat, een download zoals een e-book,… Bezoekers hebben verschillende voorkeuren als het gaat om communicatie, dus zorg ervoor dat je bezoekers de optie hebben die het beste bij hen past. Zorg er wel steeds voor dat je alle conversies meet in Google Analytics door gebruik te maken van Google Tag Manager. Maak elke conversie zo laagdrempelig mogelijk voor je bezoekers.

 • Gebruik doorheen je pagina ook interne links in de vorm van (anchor) links in copywriting of via een button naar andere pagina’s. Bezoekers die nog niet helemaal overtuigd zijn of benieuwd zijn naar jouw bedrijf en jouw diensten kunnen dan probleemloos doorklikken voor meer informatie.

Ontdek bijkomende tips in het volgende artikel: ‘4 tips om conversies op je website te verhogen‘. Heb je op je website of webshop veel bezoekers en blijven ze lang, maar converteren ze niet? Dan kan je website hoogstwaarschijnlijk een CRO-metamorfose nodig hebben. Onze marketeers helpen je graag bij deze uitdaging.

Waarom je moet upgraden naar drupal 9 scaled

In het kort?

 • Trek bezoekers aan op je website of landingspagina d.m.v. online marketing of offline marketing.

 • Maak het aangenaam voor je bezoekers om te surfen op jouw website

 • Laat bezoekers op een laagdrempelige manier converteren.

Wil je graag enkele realisaties bekijken?

Jony@2x e1676363649208

Online marketing is een samenhangend proces waarbij optimalisatie van elk aspect een maximaal rendement kan bieden.

Audry Vanderstraeten – CEO Digital Leader

Met deze stappen en aanbevelingen kun je een krachtige, overtuigende landingspagina maken die zowel bezoekers aantrekt als ze omzet in klanten. De reis naar online marketing succes begint hier. Neem de controle over je digitale toekomst en begin vandaag met het optimaliseren van je landingspagina.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1